nederlandse literatuur

ik ben momenteel de nederlandse taal aan het leren en dacht dat het misschien hulplijk is nederlandse boeken te lezen ;-)

kijk hier mijn gelezen werken tot nu:


* * * * *
james worthy is een schrijvster in midden van een dramatische schrijv-blokade. verlaten van zijn grote liefde, polly, gaat hij op zoek naar een nieuwe zin voor zijn leven. deze blijkt alleen uit sex en zelfmedeleid te bestaan.

mijn eerste nederlandse boekje was een echte gelukksgrijp, heel grappig :-)* * * *
superlul heeft een enoorm grote lul. daar werd hij bekend voor en plotseling hij is een bn'er (nederlandse ster), iedere tv-productie wil met hem werken. maar de show-wereld is niet zo makkelijk als het blijkt...

ook dit is een herrelijk leuk boek, voll van nederlandse sterren (van wien ik nooit iets gehoord heb... hahaha) --> een filmpje


* * * *
een kort verhaal van worthy en lanen (een nederlandse rapper). marzipan kartoffel gaat dood en in de hemel hij maakt kennis met björn een homoseksuele eenhorn en met prinses pannenkoek. dit trio is niet te stoppen...

lollig verhaal - maar zo iets van vulgair ;-)* * *
robin corbee is spastisch. er zijn veel dingen dat zij niet doen kan, maar eens kan zij: schrijven. en dat is ook wat zij wilde, sinds zij een jong meijsje was.

deze boek is en sammeling van haar eerlijke and humoristische columns over haar leven in het rolstoel.* * * * *
hendrie perenboom reist naar spanië om zijn zoon the ontmoeten, van diens bestaan hij pas een paar dagen geleden gehoord heeft.

een wonderbaar portret over een man, zijn blijkbare metamorfose van een jonge delinquent tot de man die hij zal zijn willen.de president - khalid boudou (2005)